Voordat de baby geboren wordt wil je je goed voor bereiden.

Kom daarom naar de informatieve en gezellige voorlichtingsavonden van Sam kraamcentrum.Uiteraard is je partner ook welkom. Op onderstaande agenda zie je de verschillende onderwerpen.

Wij kijken uit naar je komst. Via onze website, per e-mail of telefonisch is het mogelijk je aan te melden voor een avond.

Borstvoeding

Kies je ervoor om borstvoeding te gaan geven, de kraamverzorgster zijn borstvoeding gecertificeerd. Zij zullen er alles aan doen voor het welslagen van de borstvoeding. De kraamverzorgster geeft je tips en adviezen en zullen ondersteunen waar dat nodig is. Een aantal tips van te voren op een rijtje:

• Door huid op huid contact hecht je, je makkelijker aan je baby en de baby aan jou. Als de situatie het toelaat, dan is het beste om je baby gedurende 1 uur bloot op bloot bij je te nemen na de bevalling. Binnen dit uur zal de baby opzoek gaan naar de borst en/of smak geluiden gaan maken. Het ideaalste voor het welslagen van de borstvoeding is dat de baby binnen 1 uur aan de borst gaat. Laat de baby zelf naar de borst zoeken.
• Denk bij het aanleggen van de baby goed aan, dat de baby buik tegen buik ligt, de baby een grote hap neemt aan de borst, dat de baby niet alleen de tepel maar ook een groot gedeelte van de tepelhof in de mond neemt, lipjes goed naar buiten zijn gekruld, laat de baby zelf zoeken naar de borst.
• De baby mag worden gevoed op verzoek aan de borst, alleen als de verloskundige of arts in het ziekenhuis anders advies
• Wanneer het noodzakelijk is dat je gaat starten met kolven dan kun je een borstkolf bij ons huren/kopen.

 

Donderdag 21 september 2017, Kraamzorg vanuit het hart
Tijdens deze voorlichtingsavond zullen wij u alles vertellen over kraamzorg. Wat is kraamzorg? Wat is een intakegesprek? Wat mag u van de kraamverzorgende verwachten? Wat zijn de taken van een kraamverzorgende? Tevens geven wij u tips en adviezen en bespreken wij de benodigdheden voor de uitzet van de baby. De voorlichtingsavond duurt van 19.00 uur tot 20.00 uur. Vanaf 18.45 uur is er de mogelijkheid om in te lopen.

 

Donderdag 26 oktober 2017, Borstvoeding
Deze zeer leerzame avond zal gegeven worden door de lactatiekundige Greke mac Donald, zij is al 15 jaar lactatiekundige en zal u alles omtrent de borstvoeding vertellen, deze avond zal zij nuttige tips en adviezen geven. De voorlichtingsavond duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Vanaf 18.45 uur is er de mogelijkheid om in te lopen.

 

Schrijf je nu in

[contact-form-7 id=”191″ title=”Formulier voorlichtingsavond”]