Kraamzorg regelen

Eén van de eerste dingen die geregeld moeten worden als u zwanger bent, is kraamzorg. Daarom bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt zich online aanmelden of telefonisch op nummer: 06 41 01 80 80.

Uw wensen als leidraad

Uw specifieke wensen voor de kraamtijd zijn voor ons heel belangrijk. Daarom vragen wij u om onder het kopje vragen/opmerkingen uw specifieke wensen bij aanmelding aan te geven, zodat wij hier tijdig rekening mee kunnen houden. Uw specifieke wensen worden dan tijdens het intakegesprek uitgebreider besproken.

Tijdens het intakegesprek krijgt u informatie en adviezen over de kraamperiode en bespreken we hoeveel uur zorg het beste bij uw gezinssituatie past. Dit wordt de eerste indicatiestelling genoemd.

Uiteraard is er ook ruimschoots tijd om antwoord te geven op al uw vragen: van babykamer en uitzet tot voeding en verzorging van de baby. Daarom vragen wij u ook alle vragen van te voren op te schrijven.

Assistentie bij de bevalling

Als u thuis bevalt zal één van onze kraamverzorgende de verloskundige assisteren. Wij zijn hiervoor 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Wij verzoeken u al bij de eerste tekenen van de bevalling contact met ons op te nemen ( wij noemen dat een “rommelmelding”), zodat wij ervoor kunnen zorgen, dat de kraamverzorgster tijdig bij u thuis is.

Kraamzorg na de bevalling

Uw baby is ter wereld gekomen. Een fantastische gebeurtenis waar u natuurlijk met volle teugen van wilt genieten.

In deze periode komt er heel wat op u af en het is dan ook niet vreemd dat u even tijd en rust nodig heeft om bij te komen van de bevalling. De kraamverzorgende kan voor die rust zorgen door de eerste dagen de zorg voor u zelf en uw baby over te nemen. Zodra u daar aan toe bent, zal zij u betrekken bij de verzorging van uw kindje. Gedurende de kraamtijd zal de kraamverzorgende u met raad en daad terzijde staan en u alles leren over de verzorging van uw baby. Zij zal u begeleiden in de verzorging en u leren ontdekken wat de reacties van uw baby kunnen betekenen.