In de wieg gelegd voor de beste zorg!

Een goede kraamtijd, waarin u kunt uitrusten van de zwangerschap en bevalling en kunt genieten van een bijzondere periode, maar ook alles kunt leren over de verzorging van uw baby, is zeer belangrijk. Zo krijgt uw baby de allerbeste start en komt u weer snel in een goede lichamelijke en geestelijke conditie om de zorg voor uw baby zelf op u te nemen.

Wij van SAM Kraamcentrum doen er alles aan om de kraamtijd zo ontspannen mogelijk te maken en stemmen de zorg optimaal af op uw persoonlijke wensen.

  • Kwaliteit van de informatie die u krijgt bij SAM Kraamcentrum is op verschillende manieren te verkrijgen: Op de site kunt u alle benodigde informatie over ons vinden. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week voor informatie en eventuele vragen. Ook zijn er folders beschikbaar over SAM Kraamcentrum en folders over het geven van borstvoeding
  • Kwaliteit van de informatie tijdens de intake: Rond de 7de /8ste maand van uw zwangerschap krijgt u een intakegesprek bij u thuis of telefonisch als uw voorkeur daarnaar uitgaat, waar we samen kijken naar uw persoonlijke situatie en behoeften of wensen tijdens de kraamtijd. Tijdens de intake ontvangt u het zorgdossier en folders met tips over de kraamtijd.
  • Kwaliteit van zorg bij SAM Kraamcentrum: Onze kraamverzorgende verlenen de zorg volgens richtlijnen en protocollen die voor de beroepsgroep gelden. De zorg wordt zoveel mogelijk verleend door één kraamverzorgster. Wij zorgen ervoor dat de kraamverzorgende past bij uw gezin en uw privacy respecteert. Wij zorgen er ook voor dat de communicatie tussen u en de kraamverzorgende, de verloskundige en ons bureau goed verloopt. Tijdens de kraamperiode bekijken we samen met de verloskundige of de zorg nog aansluit bij uw situatie en kunnen dan eventueel aanvullende zorg geven indien dat nodig blijkt, dit noemen we de 9 en 10de dag. Tot slot zorgen wij voor voldoende en deskundige kraamverzorgende, zodat er altijd iemand voor u beschikbaar is.
  • Kwaliteit van de zorgafsluiting bij SAM Kraamcentrum: Aan het einde van de kraamperiode evalueert de kraamverzorgende met u hoe u de zorg heeft ervaren. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een oordeel te geven over de zorg d.m.v. een evaluatieformulier. Het evaluatieformulier zit in het kraamdossier. U kunt het evaluatieformulier samen met de kraamverzorgende invullen of later per post opsturen naar Antwoordnummer 10019, 2501VB Den Haag. Een postzegel is niet nodig. Bij afsluiting van de kraamperiode zorgen wij voor een overdracht naar het consultatiebureau. De kraamverzorgende vult het overdrachtsformulier in en u kunt deze formulier dan meenemen naar het consultatiebureau.